Mustikoiden hiljalleen kypsyessä on aika tehdä metsäretki ja poimia samalla marjat talteen piirakkaa varten. Pakastintakin kannattaa täyttää talvea varten jos vain intoa ja satoa riittää. Tähän piirakkaan erityisesti rahkatäyte toi raikkautta ja pehmeyttä. Pohjan erikoisuutena oli tällä kertaa täysin lisäaineeton rasvaseos.
Pohja:
- 1 dl sokeria
- 25 g meijerivoita
- 0,6 dl rypsiöljyä
- 1 kananmuna
- 3 dl erikoisvehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte:
- mustikoita
- 2 dl maitorahkaa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 kananmuna
- 0,8 dl sokeria
Sekoita pohjan ainekset ja taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Peitä pohja mustikoilla, sekoita muut täyteaineet ja kaada seos mustikoiden päälle. Paista 190 asteessa noin 40 minuuttia.
Anopin kokeilemana piirakasta tuli oikein hyvä. Tosin vaihdoin rahkan tuorejuustoon, kun sellainen oli menossa vanhaksi. Toimi oikein hyvin. Niin, ja täytteessä oli mustikoiden seurana kesän ensimmäiset vadelmat. Nam!
Kommentointi ei ole käytössä.