Vanhan tavan mukaan Lemillä syksyn satoa on juhlittu syömällä lokakuussa perunaa – voin kanssa ja sormin. Tähän on kuulunut myös perunapaistikkaat uunin
arinalla. Näitä ja muita perinneherkkuja perunasta on tarjolla sunnuntaina 23.10 klo 16.00 Lemin Kotiseutumuseolla, Vainikkalantie 6.
Lemin perunanviljelijät ja Lemin Kotiseutuyhdistys haluavat muistuttaa ihmisiä siitä, kuinka tärkeä kasvis peruna meille on. Tarjolla on erilaisia lemiläisiä
perunalajikkeita, Lemin punasesta Mozartiin. Ja on Lemin kirjavaakin maistiaisiksi.
Eri lajikkeita voi siis vertailla maistelemalla eri perunalaatuja ja samalla syödä itsesrnsä kylläiseksi terveellisellä potulla, lupaa kotieutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko.
Lihottaako peruna? Mikä lajike sopii parhaiten muussiin? Paljonko kapassa on perunoita? Näihinkin kysymyksiin saa vastauksen, kun lemiläiset perunanviljelijät sekä kotitalousneuvoja Sari Paajanen Etelä-Karjalan Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskuksesta kertovat ”kaiken mitä olet halunnut tietää potusta!”
Potaatti-päivällinen maksaa viisi euroa henkilöltä. Mukaan voi myös ostaa hyvää lemiläistä perunaa.