Kun miniä kirjoittelee reseptejään nykyään muualle, on eukkomamman itse muistettava herkkusuita Kirjavan lukijoita.
Eli siis näin:
– mennään aamulla mahdollisimman varhain metsään ja poimitaan marjoja, mitä löytyy. Nyt löytyy mustikoita ja vattuja. Ei pidä unohtaa hyttyskarkotetta metsään lähtiessä.
– sitten mennään kauppaan ja ostetaan valmis torttupohja ja purkki kermaa.
– kellarista haetaan purkki takavuosien mustikka- tai muuta hilloa (eukkomamma käytti vuoden 2009 mustikkahilloa) ja vanhan sadon viinimarjamehua. Kostutetaan torttu mehulla ja levitetään päälle hilloa.
– siivotaan marjoista roskat ja marjaluteet. Huonommat marjat keitetään hillosokerin kanssa hilloksi (ohje sokeripussin kyljessä) ja parhaat säästetään torttuun.
– vispataan kerma ja ripaus vaniljasokeria vaahdoksi. Vaahto levitetään tortulle, marjat kumotaan päälle.
– keitetään hyvää kahvia ja nautitaan torttua isoina viipaleina kahvin kanssa.
Maistuva päätös helteiselle päivälle.