Siirry suoraan sisältöön

Asiaa ja hupia kedoilta, pelloilta, metsistä ja järvestä

Uimin seudun kyläyhdistys – yhdessä muiden lemiläisyhdistysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa – järjesti lauantaina mittavn ja näyttävän kesätapahtuman Jalkosalmen lavalla ja rannassa.

MTK Lemin kojulla Simo Sinkko pyysi kävijöitä tunnistamaan Lemillä viljeltäviä kasveja.

MTK Lemin osastolla esiteltiin Lemillä viljelyksessä olevia peltokasveja. Monikaan ei varmasti tiennyt ja etenkään tunnistanut perunan ja neljän leipäviljan ohella oudompia viljeltäviä: rypsiä, hamppua, kuminaa ja sinappia.

Uutta tietoa tapahtumassa saatiin myös ketokasveista ja kedon perustamisesta ihmiesten ja hyönteisten iloksi. Kivijärven tilasta ja kalastuksesta opittiin myös, ja halutessa pääsi suppalautailemaankin Kivijärven aalloille.

Eikä kilpailemistakaan unohdettu: keppihevosharrastajille oli rakennettu hieno esterata ympyräaitoineen, mistä hevoset eivät päässeet kesken kisan karkaamaan omille teilleen.

Perinteet ja perinnetaidot olivat myös esillä Meiän jälkemme -tapahtumassa, muun muassa Lemin Mainion Raktoriseuran pärehöylän myötä.

Pärehöylän käyntin saaminen vaati hieman säätöä.

Esiintyjiä tapahtumassa oli kauempaakin: metsäpalveluyrittäjä Roope Tonteri Valkealasta, valtakunnalliseksi kylähulluksi valittu kyläaktiivi Outi Räikkönen Ruokolahdelta ja kansantanssiryhmät Virosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *