Siirry suoraan sisältöön

Kirkkoneuvosto: Taipaleen kirkoissa voidaan vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto äänesti aloitteesta avata seurakunnan tilat myös samaa sukupuolta oleville vihkipareille. Enemmistöpäätöksellä kirkko ja muut tilat ovat jatkossa kaikkien vihkiparien ja avioliittonsa siunausta hakevien käytössä.

Aloitteen tilojen avaamisesta olivat tehneet kirkkovaltuutetut Niina Ahola, Kirsi Rehunen, Katri Niinimäki, Eija LaMela, Ossi Hjerppe ja Hanna Kuivanen sekä varavaltuutettu Harri Näkki. Aloitteessa todetaan, että monet papit Etelä-Karjalassakin vihkivät samaa sukupuolta olevia pareja. Seurakunnat voivat itse päättää tilojensa käytöstä.

Neuvosto ei päätä vhkimiesn teologisesta puolesta, mutta tilojensa käytöstä se voi päättää. Kirkkoherra Lea Karhinen esitti aloitteen mukaisesti, että seurakunta antaa tilansa samaa sukupuolta olevien parien käyttöön, kun nämä pyytävät avioliitolleen kirkollisen siunauksen tai heidät vihitään kristilliseen avioliittoon.

Kirkkoneuvoston jäsen Paula Tuomi teki vastaesityksen, että tiloja ei heille avattaisi, ja Leo Peuha kannatti esitystä. Äänestyksessä Tuomen ja Peuhan kannalle asettui myös Kari Jukkara. Enemmistö kirkkoneuvoston jäsenistä – Anu Karhu, Osmo Laine, Elma Mikkola ja Ossi Hjerppe yhtyi puheenjohtaja Lea Karhisen kantaan, eli tilat samaa sukupuolta oleville pareille avattiin äänin 5-3.

Paula Tuomi jätti pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *