Siirry suoraan sisältöön

Kunnanjohtaja esittää virkojen lakkauttamista

Kunnanjohtaja Kati Rekola esittää kunnanhallitukselle, että tämä hyväksyisi viiden päättäjän tekemän oikaisuvaatimuksen äidinkielen ja historian lehtoreiden virkoja koskevista päätöksistä ja yhtyisi sivistyslautakunnan kantaan.

Kunnanjohtaja perustelee esitystään taloudellisilla syillä ja kunnanvaltuuston hyväksymällä talouden tasapainottamisohjelmalla. Lakkauttamalla historian ja yhteislkuntaopin lehtorin ja äidinkielen lehtorin virat ja palkkaamalla tilalle päätoimiset tuntiopettajat säästetään palkkakuluissa. Oppilaiden vähentyessä ja luokkia yhdistettäessä opetustunHistorian ja yhteiskuntaopin lehtorille pitää maksaa vähintään 23 viikkotunnista, päätoimiselle tuntiopettajalle 16 viikkotunnista. Äidinkielen lehtorin ja päätoimisen tuntiopettajan kohdalla lasku on 18 viikkotunnista 16 viikkotuntiin. Työ- ja palvelussuhteissa tulee noudattaa yhdenvertaisuuslakia, joten ei ole perusteltua, että vain toinen viroista lakkautettaisiin, perusteluissa todetaan.

Oikaisuvaatimuksen tekivät sivistyslautakunnan puheenjohtaja Veli-Pekka Okko (kok), teknisen lautakunnan puheenjohtaja Petteri Holopainen (kesk), kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Mervi Rings (kok), halituksen jäsen Nina Värtö (kesk) ja kunnanvaltuuston puheenjohtaja Juha Mielikäinen (kok). He pitivät kunnanhallituksessa virkojen säilyttämistä esittänyttä Jarmo Tölskiä (kesk) ja Esa Makkosta (kok) jääveinä asiasta päättämään, kun he ovat työskennelleet, työskentelevät tai aikovat työskennellä Lemin perusopetuksessa. Kunnanjohtajan mukaan he eivät olleet esteellisiä, sillä kummallakaan ei ole pätevyyttä historian tai äidinkielen opettajan tehtäviin.

Virkojen säilyttämisen puolesta Tölskin ja Makkosen ohella äänestivät kunnanhallituksen varajäsen Sonja Laitinen (sd) ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Anu Karhu (kesk). Sivistyslautakunnan ja kunnanjohtajan puolella olivat Mervi Rings, Jarkko Ovaskainen (kesk) ja Nina Värtö. Antti Junni (sdp) ei ollut paikalla.

Maanantaina tilanne punnitaan uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *