Siirry suoraan sisältöön

Musiikkiyhdistys ja kunta sopivat yhteistyöstä

Lemin kunnan sivistyslautalkunta hyväksyi Lemin musiikkiyhdistyksen kanssa solmitun yhteistyösopimuksen. Viisivuotisella sopimuksella selkiytetään kunnan ja yhdistyksen tehtävänjakoa musiikkijuhlia järjestettäessä.

Sopimuksen mukaan musiikkiyhdistys saa koulukeskuksen tilat ilmaiseksi käyttöönsä juhlaviikon ajaksi. Kuva tämän kesän minioopperasta koulukeskuksen ruokalassa.

Sopimuksen tavoitteina on tukea toimintoja, joissa tarjotaan mahdollisuus kulttuuripalveluihin osallistumiseen kuntalaisten iästä tai varallisuudesta huolimatta, taata musiikkijuhlien järjestäjille mahdollisuus kehittää ja järjestää Lemin musiikkijuhlat vuosittain tietäen kunnan antaman tuen ja hyödyntää Lemin musiikkijuhlien markkina-arvo kunnan viestinnässä ja markkinoinnissa.

Kunta antaa koulukeskuksen tilat yhdistykselle ilmaiseksi käyttöön maanantaista maanantaihin musiikkijuhlaviikolla. Yhdistyksen tukikohtana tuolloin toimii asukastila.

Hyvinvointikoordinaattori toimii yhteyshenkilönä yhdistyksen ja kunnan välillä ja on läsnä yhdistyksen hallituksen kokouksissa ainakin kahdesti vuodessa. Musiikkijuhlien lippuja myydään kirjastossa.

Kunta avustaa musiikkijuhlia vuosittain 3.000 eurolla; avustus kohdistuu lastenkulttuurin edistämiseen. Musiikkijuhlia se mainostaa sosiaalisen median kanavissaan.

Musiikkiyhdistys osaltaan tuottaa Lemille laissa säädettyä kulttuuritoimintaa ja tarjaa kunnalle markkina-arvoa niin kansallisesti kuin kansainvälisesti ja mahdollisuuden oman markkinointinsa kehittämiseen musiikkijuhlien aikana.

Sopimus on voimassa viisi vuotta 1.1.2025-31.12.2029 edellyttäen, että musiikkijuhlat järjestetään joka vuosi.

Laulumiehille ei

maksuvapautusta

Lemin Laulumiehet oli anonut sivistyslautakunnalta vapautusta koulukeskuksen vuokrista harjoituksiaan varten kansalaisopiston toimikauden ulkopuoella. Hakemustaan kuoro perusteli esiintymisillään kunnan eri tilaisuuksissa ja muun muassa Vanamokodissa.

Sivistyslautakunta ei maksuvapautta myöntänyt, vaan piti voimassa viime elokuussa tekemänsä päätöksen maksuvapautussopimuksista: vapautus on myönnetty vain VPK:n hälytysosastolle, Savitaipaleen kansalaisopistolle ja Savitaipaleen musiikkikoululle.

Asian esittelyssä rehtori Sanna Karppinen toteaa, että kunta on myöntänyt Laulumiehille 700 euron avustuksen ja että kuoron on mahdollista harjoitella ilmaiseksi asukastilassa. Vanamokodin esiintymiset ovat Etelä-Karjalalan hyvinvointialueen asia, esittelytekstissä todetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *