Siirry suoraan sisältöön

Seurakunnan tilapäätös menee uusiksi

Taipaleen seurakunnan kirkkovaltuusto hyväksyi Jarmo Tölskin tekemän oikaisuvaatimuksen Lemin vuokratilapäätöksestä ja kumosi kyseisen päätöksen.

Peruste kumoamiselle oli, että päätös syntyi virheellisessä järjestyksessä: Lemin kunnan teknisen lautakunnan jäsen Paula Tuomi oli kirkkoneuvostossa esteellinen päättämään vuokrasopimuksen jatkosta Lemin kunnan kanssa.

Asiasta päätetään uudestaan myöhemmin.

Sitä, että asialistan otsikko ”Lemin väistötilojen vuokraus” muuttui pöytäkirjassa muotoon ”Lemin väistötilojen valinta”, neuvosto piti teknisenä korjauksena. Neuvosto hylkäsi Jenni Urosen samasta päätöksestä tekemän oikaisuvaatimuksen.

”Lexitistä” vain

keskustellaan

Kirkkoneuvosto antoi selvityksen Anu Karhun, Jarmo Tölskin, Ritva Laurikaisen ja Petteri Holopaisen valtuustoaloitteesta Lemin kirkkopiirin erosta Taipaleen seurakunnasta ja esittää kirkkovaltuustolle, että aloite ei aiheuta muita toimenpiteitä. Ennen valtuuston päätöstä kirkkovaltuutetut ja varavaltuutetut kuitenkin kutsutaan keskustelemaan asiasta.

Talouspäällikkö Juha Vuorelan laatimassa selvityksessä muistutetaan, että seurakuntajakoa voidaan muuttaa, jos muutos on kirkon tehtävän toimittamisen kannalta tarkoituksenmukainen ja muutos parantaa seurakunnan toimintakykyä tai toiminnan taloudellisuutta. Selvityksessä todetaan, että Lemin seurakunnan vuosikate on ollut negatiivinen vuodesta 2009, Lemin kunnan asukasluku on laskusuunnassa ja kirkkopiirissä on tarve isoille rakennushankkeille, muun muassa uuden seurakuntatalon rakentamiselle, mihin itsenäisellä seurakunnalla ei olisi varaa.

Selvityksessä viitataan myös Lemin kunnan arviointimenettelyyn ja sen jälkeiseen mahdolliseen kuntaliitokseen, mikä osaltaan ratkaisisi Taipaleen seurakunnan aluejaon. Kyseinen arviointimenettely on kuitenkin saatettu jo loppuun, eikä kuntaliitosta ole näköpiirissä.

Anu Karhun valtuustoaloitteeseen Lemin seurakuntatalon pihalla olevan lasten leikkipaikan palauttamisesta kirkkoneuvosto toteaa, että leikkipaikka palautetaan uuden seurakuntatalon rakentamisen yhteydessä. Anu Karhu jätti pöytäkirjaan eriävän mielipiteensä, jossa hän toteaa, että kirkkovaltuusto ei ole tehnyt päätöstä uuden seurakuntatalon rakentamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *