Siirry suoraan sisältöön

Kirsti kutsuu kirjallisuuskerhoon

Kirjallisuuskerhossa keskustellaan kirjoista ja kirjallisuudesta. Lemin kirjasto ja Kirsti Orpana kutsuvat kaikkia kirjoista kiinnostuneita kerhoon ensi keskiviikkona.

Kirsti Orpanan uusimmat kirjalainat ovat Hannu Himasen ja norjalaisen Ale Kalvøn teokset. Kirjallisuuskerhossa hän ei tietokirjallisuutta lueta vaan romaaneja.

– Lemillä ei ole koskaan toiminut kirjallallisuuskerhoa. Olen selllaisissa käynyt vuosikausia Lappeenrannassa. Nyt keväällä Lemin kirjastosta kysyivät, enkö alkaisi sellaista vetää, Kirsti Orpana kertoo.

Kirjasto risti kerho Kirstin kirjallisuuskerhoksi, ja se kokoontuu syksyn aikana neljä kertaa.

– Idea on, että kerholaiset lukevat saman kirjan, josta sitten kuukauden päästä yhdessä keskustellaan. Ensimmäisellä kerralla minä valitsen kirjan, seuraavilla kerholaiset voivat tehdä esityksiä, Orpana selvittää.

Luettavat kirjat hankitaan kirjastosta, niitä ei tarvitse ostaa. Siksi kyseeseen eivät tule uutuudet, joita joutuisi jonottamaan, vaan vanhemmat ja helpommin saatavilla olevat. Heili-kirjastot tarjoavat siihen hyvän mahdollisuuden.

– Ja kun lukuaikaa on kuukausi, samaa nidettä voidaan tarvittaessa kierrättää.

Luettavat kirjat ovat romaaneja, ei liian paksuja tiiliskiviä, jotta kaikki jaksavat ja ehtivät teokseen tutustua.

– Kerhoon voi toki tulla, vaikka ei olisi kirjaa lukenutkaan. Ja keskustelu voi koskea myös esimerkiksi saman kirjailijan muita teoksia tai kirjallisuutta yleensä, Kirsti Orpana korostaa.

Lemin kirjasto on kerhon perustaja ja nimennyt sen Kirstin kirjallisuuskerhoksi. Kirjasto myös vastaa kerholaisten kahvittamisesta.

Kerho kokoontuu kirjaston vieressä asukastilassa, joka on varattu kerholle kahdeksi tunniksi. Ensimmäinen kokoontuminen on ensi keskiviikkona 18. syyskuuta kello 13, ja seuraavat 16. lokakuuta, 20. marraskuuta ja 18. joulukuuta, aina kello 13.

– Mahdollisesta jatkosta kevätpuolelle päätetään, kun näemme, onko asiaan kiinnostusta.

Faktoja ja fiktiota

laidasta laitaan

Kirsti Orpana on ollut koko ikänsä innokas lukija, ja edelleen hän lukee kaikenlaista: romaaneja, tietokirjallisuutta, muistelmia.

– Eniten pidän lyhyistä kertomuksista, novelleista, hän sanoo.

Fiktiota hän lukee kirjan kerrallaan, mutta tietokirjoja myös useampaa rinnakkain. Nyt hänellä on lainassa ja luvussa Hannu Himasen kirja Venäjästä ”Miten enkelitkin pelkäävät” ja norjalaisen koomikon Ale Kalvøn teos ”Helvetillinen vaelluskirja”.

– Jos joku kirja ei innosta, voin sen hyvin jättää kesken ja lukematta. Elämäänsä ei kannata käyttää sellaiseen, mikä ei kiinnosta, Kirsti Orpana sanoo.

Kirstin kirjakerho Lemin asukastilassa kirjaston vieressä keskiviikkona 18. syyskuuta kello 13. Vapaa pääsy, kahvitarjoilu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *