Siirry suoraan sisältöön

Opettajanvirat säilyivät äänin 4-3

Kunnanjohtajan, sivistyslautakunnan ja oikaisuvaatimuksen esittäneiden kanta jäi vähemistöön kunnanhallituksen uudessa äänestyksessä opettajanvirkojen lakkauttamisesta,

Kunnannjohtaja Kati Rekola oli tehnyt esityksen, että kunnanhallitus hyväksyisi Veli-Pekka Okon, Petteri Holopaisen, Mervi Ringsin, Niina Värtön ja Juha Mielikäisen tekemän oikaisuvaatimuksen kunnanhallituksen aiemmasta päätöksestä ja esittäsi valtuustolle äidinkielen lehtoriin ja historian ja yhteiskuntaopin lehtorin virkojen lakkauttamista.Sen sijaan palkattaisiin päätoimiset tuntiopettajat, mikä säästäisi rahaa ja olisi kunnan talouden sopeuttamisohjeman mukaista.

Kunnanhallituksen maanantaisessa kokouksessa Jarmo Tölski (kesk) teki vastaesityksen, että oikaisuvaatimus hylätään. Vastaesitystä kannattivat Antti Junni (sdp) ja Esa Makkonen (kok). Äänestyksessä heidän kannallaan oli myös kunnanhallituksen puheenjohtaja Anu Karhu (kesk). Kunnanjohtajan kannalla olivat Jarkko Ovaskainen (kesk) ja hallituksen varajäsenet Sari Papinniemi (kok) ja Tuula Konttinen (kesk).

Oikaisuvaatimuksessa mukana olleet hallituksen varapuheenjohtaja Mervi Rings (kok) ja Niina Värtö (kesk) eivät ottaneet osaa asian käsittelyyn.

Vähemmistöön jääneet Jarkko Ovaskainen, Sari Papinniemi ja Tuula Konttinen jättivät kukin päätökseen eriävän mielipiteensä, samoin kunnanjohtaja Kati Rekola. Jo päätettyjä sopeuttamistoimenpiteitä ei nykyisellä virkarakenteella ole mahdollisuutta saavuttaa, Rekola toteaa.

Molempien virkojen haltijat irtisanoutuivat kevätlukukauden lopussa. Ilman opetusta ei äidinkielessä ja historiassa ole oltu, vaikka virkojen lakkauttaminen on venynytkin:

– Koska keväällä on ollut tiedossa, että rekrytoinnit menevät hankalasti loma-ajalle, olen varmistanut koulun häiriöttömän alun täyttämällä molemmat virat määräaikaisesti elo- ja syyskuun ajaksi, rehtori Sanna Karppinen kertoo.

Juttua päivitetty 6.9. kello 11.36 rehtorin kommenteilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *