Lemin Kotiseutumuseolla (Vainikkalantie 6, Lemi) järjestetään perinteiset potoattipäivälliset ensi sunnuntaina 13. lokakuuta. Kattaukset ovat kello 12 ja 16.
Päivälliselle paikan varanneita on runsaasti, mutta molempiin kattauksiin on vielä tilaa.
– Tarjolla on useita perunalajikkeita, muun muassa 142 vuotta vanhaa lajiketta, Lemin punaista, sekä Lemin kirjavaa. Palan painikkeena on läskisoussia lisukkeineen, Lemin kotiseutuyhdistyksen puheenjohtaja Heikki Haiko kertoo.
Kotiseutuyhdistys ideoi 70- luvulla päivällistapahtuman, jossa maisteltiin syksyn satoa varsinkin Lemin punaista voin kera.
Vuosien tauon jälkeen Lemin Kotiseutuyhdistys on onnistunut houkuttelemaan perunan ja läskisoussin ystävät jo perinteeksi muodostuneeseen tapahtumaan.
Paikalle on lupautunut paikallisia perunanviljelijöitä kertomaan syksyn sadosta.