Siirry suoraan sisältöön

Seurakunta jatkaa samoissa tiloissa

Taipaleen seurakunnan kirkkoneuvosto päätti jatkaa väistötilojen vuokrasopimusta Lemin kunnan kanssa kevääseen 2026 saakka.

Seurakunnan toiminnot jatkuvat kunnan elementtirakennuksessa.

Kirkkoneuvosto teki asiasta uuden päätöksen, sillä se kumosi kesäisen päätöksensä oikaisuvaatimuksen jälkeen. Seurakunta jatkoi neuvotteluja kunnan kanssa ja pääsi sopimukseen 2.510 euron kuukausivuokrasta ajalle 1.10.2024-30.4.2026. Sen päälle seurakunta maksaa 50 prosenttia rakennuksen sähkölaskusta ja 80 prosenttia vesilaskusta. Vuokraan sisältyy laitosmiehen työt ja kesä- ja talvikunnossapito.

Sopimukseen sisältyy vuoden mittainen optio ajalle 1.5.2026-30.4.2027, jolloin vuokraa alennetaan viidellä prosentilla.

Väistötilaa tarvitaan, sillä seurakuntatalo on käyttökiellossa.

Kirkon remontille

kuukausi lisäaikaa

Lemin kirkon julkisivuremontin oli määrä valmistua syyskuun loppuun mennessä. Urakkasopimukseen sisältymättömien lisätöiden vuoksi valmistuminen viivästyy kuukaudella.

Kirkkoa remontoidaan vielä kuukauden ajan.

Kirkkoneuvosto päätti, että kirkko pidetään suljettuna 31. lokakuuta saakka, jona aikana jumalanpalvelukset järjestetään kotiseutumuseolla ja Kuukanniemen seurakuntakodilla.

Hallinta-aika päättynyt

monella haudalla

Seurakunta kuuluttaa lähiaikoina Etelä-Saimaassa ja Länsi-Saimaan Sanomissa seurakunnan hautausmailla olevista haudoista, joiden hallinta-aika on päättynyt. Näille haudoille ilmestyy myös ilmoitus asiasta.

Jos hallinta-aikaa ei jatketa, hallintaoikeuden haltijalle annetaan tilaisuus poistaa haudalta muistomerkki. Jos hän ei sitä tee, seurakunta voi sen poistaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *