Siirry suoraan sisältöön

Säräkeitolla musiikkijuhlat pakettiin ja uutta kesää kohti

Lemin musiikkiyhdistys ja Lemin musiikkijiuhlat kiittivät viime kesän tapahtuman talkooväkeä tarjoamalla säräkeittoa kotiseutumusoella sunnuntaina. Samalla otettiin vastaan vinkkejä ja toiveita tulevien kesien tapahtumiin.

Musetupaan kokoontui 30-40 musiikkijuhlien tekijää Lemiltä ja Savitaipaleelta. Taiteellinen johtaja Jussi Vänttinen vasemmalla.

Musiikkijuhlien toiminnanjohtaja Tuuli Hamarila-Theakston kertoi, että taiteellisesti ja tunnelman puolesta juhlat onnistuivat mainiosti. Savitaipaleen kirkossa pidetyt kaksi kirkkokoneserttiakin vetivät mukavasti kuulijoita. mutta sunnuntain viihdekonsertti koulukeskuksessa oli yleisömäärältään pettymys. Siksi taloudellinen tulos jäi miinukselle.

Tulevien juhlien järjestelyjä ja taloutta jossain jossain määrin helpottaa se, että musiikkiyhdistys ja Lemin kunta solmivat yhteistyösopimuksen rahoituksesta ja järjestelyavusta. Kunnan avustus on 3.000 euroa, minkä lisäksi se saa koulukeskuksen tilat vastiikkeetta käyttöön.

Paikallaolleet esittivät toiveita ja antoivat vinkkejä juhlien suunnitteluun. Mihin rahat sitten riittävät ja paljon rahaa ylipäänsä saadaan kokoon, on sitten toinen juttu.

Kunnan hyvinvointikoordinaattori Kati Ahonen on yhteyshenkilö kunnan ja yhdistyksen välillä. Sunnuntain tilaisuudessa hän järjesti tietokilpailun, jossa oli 17 kiperää tai hepompaa kysymystä Lemistä, Lemin murteesta ja kulttuurista.

Tuuli Hamarila-Theakston ja Jussi Vänttinen kiittivät juhlien tekijöitä myös laulaen.

Juhlien taiteellinen johtaja Jussi Vänttinen kiitti talkoolaisia laulaen yksin tai yhdessä Tuuli Hamarila-Theakstonin kanssa. Illan viimeinen laulu ennen yhdessä laulettua Karjalaisten laulua oli I did it my way (Tein sen omalla tavallani).

– Me teimme sen meidän tavallamme, Vänttinen tarkensi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *