Siirry suoraan sisältöön

Vihreät baretit hauskuttavat Tapiolassa – Lipunmyynti uudistui

Kaverusten Retun ja Tahvon kompastelua matkalla Vihreiden barettien erämaatapahtumaa saadaan seurata Lemin Tapiolasa alkavana näytäntökautena. Lemin nuorisoseuran uutuusnäytelmä hauskuttaa lokakuun 25. päivästä lähten.

Viime talven kassamagneetin Valelääkärin oli kirjoittanut Matti Martikainen. Keväällä Lemin näyttelijäryhmä kävi Martikaisen kotinäyttämöllä Sonkajärvellä ja näki kirjailijan uutuuden Pässinpäät päivänpaisteessa. Paluumatkalla syntyi idea, että teksti voisi toimia myös Tapiolan näyttämöllä, ohjaaja Sami Sivonen kertoo.

– Yhteistyö Martikaisen kanssa sujui viimeksi hyvin, ja pääsin nytkin helposti tekstiin kiinni. Kyseessä ei ole sama versio kuin sonkajärveläisillä, mutta uskollinen olen tekstille ollut, näytelmän tälläkin kertaa lemiläisille sovittanut ohjaaja sanoo.

Näytelmän valintaa helpotti se, että miehitys oli juuri sopivan kokoinen Tapiolan porukalle. Miehiäkin Lemillä riitti, vaikka teksti on miesvoittoinen. Yksi kolmoisrooli tullaan näkemään.

Vihreiden barettien rooleissa nähdään Pentti Kauppi (vas.), Jussi Sinkko, Kai Gren, Arto Heimonen ja Arto Penttilä. Kuva tiistain harjoituksista.

Pässinpäät päivänpaisteessa on komedia, takuuvarma naurattaja.

– Tällaistä slapstickiä, fyysistä huumoria, en ennen ole ohjannut. Päähenkilöiden roolinimet Retu ja Tahvo viittaavat sarjakuvan maailmaan. Teksti sijoittuu nykyaikaan, mutta ei mihinkään erityiseen hetkeen. Barettienkaan taustaa ei sen enempää avata, vaan komedian ehdoilla mennään, Sami Sivonen kuvaa.

Kai Gren (vas.) esittää Retu Kivistä, Arto Heimonen Tahvo Sorasta. Retun vaimon Maikin roolissa nähdään Jaana Sinkko.

Elokuun alussa alkaneet harjoitukset ovat nyt siinä vaiheessa, että ensi-iltaan on enää kolmisen viikkoa. Pässinpäät saavat ensi-iltansa perjantaina 25. lokakuuta. Syyskaudelle on varattu lisäksi 11 muuta esityskertaa lauantaisin ja sunnuntaisin.

Näytösten lipunmyynti on nyt muutettu niin, että liput ja väliaikatarjoilut varataan ja ostetaan sähköisesti osoitteesta nettilippu.fi. Lemin näytelmän liput löytyvät vaikkapa tästä linkistä.

– Ne, joilla on vaikeuksia tai esteitä varata ja ostaa liput verkosta, voivat soittaa numeroon 040 648 3991 tai numeroon 050 596 2440, nuorisoseuran puheenjohtaja Jaana Sinkko kertoo.

Myös ryhmäliput kannattaa varata puhelimitse.

– Oveltakin lippuja myydään, mutta emme voi luvata, että niitä on saatavilla, Jaana Sinkko sanoo.

Näytelmäharrastus

vahvana Lemillä

Lemin nuorisoseuran tunnetuimman näytelmäryhmän lisäksi Sami Sivonen ohjaa Tapiolassa kolmea muutakin näytelmäporukkaa:

– Nuorten ryhmässä on 10 harrastajaa, lasten ryhmässä 22 tai 23. Esiintyminen tuntuu kiinnostavan. Lisäksi aikuisten päiväryhmässä on 9 harrastajaa, hän kertoo.

Päiväryhmänkin tavoitteena on saada aikaan esitettävä näytelmä, milloin se saadaan valmiiksi, siitä ei ole vielä tietoa.

– Työn alla on Aili Lindénin pienoisnäytelmä Harjoitukset. Sille on tarkoitus järjestää esityksiä, jotka nekin ovat päiväsaikaan, Sivonen kertoo.

Hän käy ohjaamassa myös Suomenniemen nuorisoseurojen näyttelijöitä talven ensi-iltaa varten. Näytelmätoiminta on sielläkin voimissaan ja saanut uusia näyttelijöitä avoimen haun kautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *