Siirry suoraan sisältöön

Terttu Saranperän eläinkuvia Savitaipaleen kirjastossa

Teksti ja kuvat Sirkka-Liisa Vaalivirta

Savitaipaleen kirjastossa (Keskustie 2) on eläinystävän unelmanäyttely. Charlotan kamarissa kiipeilevät kissat ja tuijottaa jakkihärkä, oikein eläintarha on ripustettu katsojan iloksi seinille. Eikä se vielä siihenkään jää, uusi näyttely on jo valmisteilla, sillä joulu-maaliskuussa Käsityöasemalla (Kievarintie 1) mietiskellään ”mitä eläimet ajattelevat meistä”. Silloin eläinkuvia on sekä sisäseinillä että ikkunoissa .

Terttu Saraperä asuu Virmajärven rannalla omakotitalossa  miehensä Anteron kanssa. Talon ympärillä on valtavan upea puutarha, joka vaatii myös paljon työtä. Selkä on kovilla jatkuvasti. Puutarha sinänsä on jo katsomisen arvoinen, vielä syksyn värienkin aikaan se tuntuu kukkatarhalta. Suuri kasvihuone tuottaa paljon satoa, muusta hyötypuutarhasta puhumattakaan, mutta maalausteline kutsuu lähes päivittäin emäntää kiipeämään yläkertaan omaan ateljeehen. Tässä  valmistuu juuri upea rusakkokuva.

Mitähän nuo meistä tuumannevat… Suuresta ikkunasta valo tulee juuri oikein sekä maalaamiseen että keväällä multapurkkien kymmeniin pieniin sirkkalehtiin.

Ateljeen seinustoilla – ja joka paikassa – on paljon kauniita tauluja, alakerran  seinätkin täpötäynnä. Taiteilija on tehnyt paljon myös tilaustöitä. Hieno lahjaidea se on taulukin!

Nyt siis vielä kirjastossa eläinkuvia näytteillä ma-ke klo. 12-19, ja to-pe klo. 9-16 ja joulukuusta maaliskuun loppuun Käsityöasemalla ”mitä eläimet meistä ajattelevat”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *